Cubestee bij Klooster Ter Apel

8 november 2016
Seline Wijker

Bij het klooster in Ter Apel wordt een prijswinnend houten huisje gebouwd. 29 km

Ons prototype verhuist van Eindhoven naar Klooster Ter Apel en is daar vanaf zaterdag 12 november te bewonderen als aanvulling op de lopende tentoonstelling ‘Exodus’. In deze tentoonstelling wordt de vluchtelingenproblematiek belicht vanuit het perspectief van internationale kunstenaars. Deze week wordt de onze Cubestee geplaatst buiten op de Kloosterenclave en komt er een Pop Up tentoonstelling binnen in het klooster.
De Pop Up tentoonstelling in het klooster wordt beschikbaar gesteld door ‘A Home away from Home’, waarin alle ontwerpen van de prijsvraag die van een jury een eervolle vermelding hebben ontvangen wordt getoond.

De uitbreiding van de lopende tentoonstelling ‘Exodus’ is in samenwerking met gemeente Vlagtwedde, Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gerealiseerd.

De Cubestee zal niet alleen dienen als showmodel, maar zal ook weer actief gebruikt worden voor rondetafelgesprekken en andere bijeenkomsten.